English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: دوشنبه ٠٣ مهر ١٤٠٢

آمار بازدید

بازديدکنندگان امروز : 1743
کل بازديدکنندگان : 1342194
بازديدکنندگان آنلاين : 1


  چاپ        ارسال به دوست

هدف دانشگاه توسعه در تمامی ابعاد و رعایت عدالت بهداشتی، درمانی، آموزشی و پژوهشی در استان است

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش باغچه ای مسئول روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان مهاباد

هدف دانشگاه توسعه در تمامی ابعاد و رعایت عدالت بهداشتی، درمانی، آموزشی و پژوهشی در استان است

دکتر محمد امین ولی زاد رییس دانشگاه علوم پزشکی استان که میهمان برنامه مردم و مسئولین صدا و سیمای مرکز مهاباد بود به سوالات مربوطه پاسخ داد .

ترسیم سیمای بهداشتی درمانی جنوب استان

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان در گفتگو با صدا و سیمای مرکز مهاباد ابتدا به ترسیم سیمای بهداشت و درمان جنوب استان پرداخت و گفت: شهرستان مهاباد 256 هزار نفر جمعیت دارد و سومین شهرستان پرجمعیت در جنوب استان بعد از میاندوآب و بوکان است و برخورداری این شهرستان از مرکز بهداشت 65 خانه بهداشت ، 2 پایگاه سلامت، 10 مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، به علاوه 11 پایگاه سلامت شهری و 5 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و 4 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، 2 مرکز شبانه روزی روستایی در خلیفان و گوک تپه دارد از نظر سیمای بهداشتی  مهاباد در میان شهرستان هابی جنوب استان اول یا دوم است.

وی افزود: از نظر درمان در جنوب استان 1556 تخت بیمارستانی داریم ولی برای افق سال 1404 طبق سطح بندی انجام شده باید به 2484 تخت بیمارستانی برسیم با توجه به اینکه بیمارستان 350 تختخوابی مهاباد،350 تختخوابی میاندوآب و 250 تختخوابی بوکان یعنی حدود 950 تخت به علاوه 80 تخت اشنویه و 202 تخت نقده که ظرف چند ماه آینده و در سالجاری افتتاح خواهد شد به این محدوده می رسیم.

دکتر ولی زاد خاطر شان کرد: تعداد 314 نفر پزشک متخصص در سطح بیمارستان های جنوب استان در حال فعالیت می باشند که از این تعداد مهاباد در رتبه اول و یا دوم می باشد از نظر فوریتهای پزشکی تعداد پایگاه های فوریتهای پزشکی جنوب استان 52 پایگاه می باشد که از این تعداد 28 پایگاه شهری و 24 پایگاه جاده ای می باشند و دارای 491 پرسنل که باز مهاباد و میاندواّب از نظر تعداد پایگاه ها رتبه اول را دارند.

سه محور برنامه های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1402

ریاست دانشگاه در پاسخ به سوال مجری برنامه صدا و سیمای مرکز مهاباد در خصوص برنامه های دانشگاه در سال 1402 بیان داشت: ما در سال 1402 در سه قالب یا سه محور پروژه های عمرانی را داریم:

1-    پروژه های مصوبات سفر مقام عالی استان به شهرهای مختلف در قالب شورای برنامه ریزی و توسعه استان

2-    محرومیت زدایی

3-     مصوبات سفر ریاست جمهوری

 84 مصوبه مربوط به جنوب استان است که 22 خانه بهداشت،8 پایگاه سلامت،23 مرکز خدمات جامع سلامت ، 10 پایگاه جاده ای و شهری اورژانس 115 در جنوب استان در حال ساخت است. که انشالله تا دهه فجر این پروژه ها به مرحله افتتاح برسانیم سیمای بهداشتی درمانی جنوب استان از نظر فوریت در جنوب استان بهتر از این خواهد شد.

بیمارستان 350 تختحوابی مهاباد اگر به اتمام برسد وضعیت درمانی شهر مهاباد با توجه به جمعیت و اینکه به عنوان یکی از شهرستان های بلوک درمانی جنوب استان به شمار می رود انشا الله بهتر خواهد شد از زمان تیم مدیریت جدید دانشگاه پروژه روند پرشتابی به خود گرفت ولی با توجه به اینکه اجرای پروژه در دست دانشگاه نیست و زیر نظر شرکت مادر تخصصی وزارت بهداشت فعالیت داشت و ما فشارها را فقط در حد اینکه بتوانیم به وزارت بهداشت اعلام کنیم فشار وارد می کردیم و شرکت مادر تخصصی وزارت بهداشت با این شرکت پیمانکار طرف قرار داد بود .

در طی چندین بار بازدید اینجانب و در جریان سفر ریاست جمهوری به این پروژه نزدیک به 300 میلیارد تومان تامین اعتبار شد که از این مقدار یکصد میلیارد تومان به صورت ماده 56 بود که متاسفانه بانک عامل این اعتبار را پرداخت نکرد و قرار شد که بانک سپه این مبلغ را متقبل شود و از طرفی شرکت پیمانکار به تعهدات خود در قبال احداث فضای فیزیکی در فاز اول اسکلتی پایبند نبود و نتوانست واقعا کار را جلو ببرد.

ما بارها در حضور وزیر بهداشت و معاونین وی و نماینده شهرستان و مسئولین شهرستان  پیگیر این پروژه بودیم و نهایتا در اخرین جلسه ای که در خصوص بیمارستان 350 تختخوابی مهاباد برگزار شد در جلسه ای که شرکت مادر تخصصی وزارت بهداشت با پیمانکار این بیمارستان داشت در نهایت به این نتیجه رسیدند که شرکت طرف قرار داد قادر به اتمام این پروژه نیست ماده 46 و فسخ پیمان شد و عنقریب با فهرست بهای جدید مناقصه انجام خواهد شد و شرکتی که برنده خواهد شد بایستی بتواند جبران عقب ماندگی را انجام دهد.


فعالیت شبانه روزی مراکزخدمات جامع سلامت شهری و روستایی خلیفان و گوگ تپه

دکتر ولی زاد ریاست دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی بیان داشت: درمانگاه های شبانه روزی بخش بهداشت با درمان متفاوت است  ولی ما شرایط را برای گوگ تپه کامل فراهم کردیم نیروهای  پرستاری، حفاظت فیزیکی و نیروهای مراقب بهداشت و ماما همه در این مرکز حضور دارند و از نظر بهداشت 24ساعته فعالیت دارند در مورد خلیفان هم به همین شکل است  در حال حاضر هر هفته دو روز آزمایشگاه را در آنجا مستقر کردیم هفته‌ای سه روز دندان پزشک در آنجا حضور دارد.

 دکتر ولی زاد در پاسخ به حضور پزشک متخصص چشم پزشک در مراکز خدمات جامع سلامت شهری روستایی گفت: مرکز خدمات جامع سلامت با بخش درمان متفاوت است دکتر چشم پزشک هیچ موقع به آنجا نخواهد رفت مگر آنکه از نظر اقتصادی و هم از نظر تعداد پزشکان متخصص شرایط به گونه‌ای باشد که برای یک شهر 15هزار نفری چشم پزشک اختصاص دهیم و فکر کنم حضور پزشکان متخصص در مراکز خدمات جامع سلامت زمانبر خواهد بود.

هدف دانشگاه توسعه در تمامی ابعاد و رعایت عدالت بهداشتی، درمانی، آموزشی و پژوهشی است

دانشکده پرستاری مهاباد دارای 67 هزار متر مربع فضای عرصه  و 6700 متر مربع اعیان است که با پیگیری های انجام گرفته با افزایش 2 یا 3 رشته به دانشکده علوم پزشکی تبدیل خواهد شد که با تشکیل جلسه شورای گسترش وزارت بهداشت این مسئله واقعیت می یابد.

یکی از محور های وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی ارومیه توسعه در تمامی ابعاد  و رعایت عدالت بهداشتی، درمانی، آموزشی و پژوهشی است. در جنوب استان 4 دانشکده میاندوآب، مهاباد، بوکان و نقده فعالیت دارند. دانشکده علوم پزشکی میاندوآب که کلید خورد، دانشکده علوم پزشکی مهاباد نیز در دست اقدام است و بعد از شهرستان مهاباد تبدیل دانشکده پرستاری نقده به علوم پزشکی در دستور کار قرار دارد و در شمال استان نیز دو دانشکده پرستاری سلماس و علوم پزشکی خوی وجود دارند.

وی در خصوص بیمارستان امام خمینی (ره) مهاباد بیان داشت: این بیمارستان بالغ بر 50 سال قدمت دارد و یکی از مشکلات تمامی دانشگاه ها به ویژه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بناهای قدیمی عرصه سلامت است که زیر ساخت های آنها دچار مشکل فرسودگی می باشند بیمارستان مهاباد هم جزو این بنا هاست. در این خصوص دو بار ظرف سه ماه در  اواخر 1401 و ظرف دو هفته قبل سالجاری اکیپی از وزارت بهداشت شامل معاونت درمان ، معاونت توسعه ، منابع فیزیکی و معاون امور حقوقی و مجلس در شهرستان مهاباد حضور یافتند.

وی افزود: بیمارستان فعلی نیازمتد تعمیر می باشد و در خصوص کمبود تجهیزات باید اقداماتی انجام شود قول مساعدی که فرماندار مهاباد دادند منبعی از فرمانداری و استانداری کمک خواهند کرد ما هم از وزارت بهداشت باید کمک هایی داشته باشیم که بتوانیم بیمارستان مهاباد را تجهیز کنیم حدود 40 تا 50 میلیارد تومان استاندارد سازی بیمارستان هزینه دارد. مشکلات سیستم گرمایشی حل شد، آشپزخانه بیمارستان در حال استاندارد سازی می باشد در خصوص سیستم سرمایشی نیاز به دو چیلر 250 تنی دارد که نزدیک 17 میلیارد هزینه دارد  به علاوه از بابت هتلینگ بخش ها نیازمند استاندارد سازی است که با تامین منابع بزودی عملیات استاندارد سازی انجام می شود، تجهیز سردخانه بیمارستان در دستور کار قرار دارد.

دکتر ولی زاد در خصوص عرضه موتورولانس اورژانس 115 خاطرنشان کرد: پارسال قرار بود به ما 6 دستگاه موتورولانس بدهند که 2 دستگاه واگذار شد در سال 1401 هم دو دستگاه دیگر به استان واگذار شد ولی ما خدمت همکاران در تهران اعلام کردیم که حداقل برای هر شهرستان 1 الی 2 دستگاه موتورلانس نیاز داریم و در شهر ارومیه هم این عدد بالغ بر 6 دستگاه است ولی با توجه به تعداد محدودی که در استان وجود دارد در کل استان 4 دستگاه موتورلانس داریم فرآیند تحویل موتورلانس زمانبر است .

در خصوص آمبولانس کمبود کشوری است و حدود 5 سال است که آمبولانس به کشور وارد نشده قرار بر این شد که یک هزار تا سه هزار دستگاه آمبولانس وارد کشور شود که وزارت بهداشت تا کنون قرار داد 500 دستگاه آمبولانس را با مدیران مناطق آزاد کشور در قالب تفاهم نامه منعقد کرده و در ادامه تعداد بیشتری وارد خواهد شد از این موارد تعدادی به معاونت درمان و بیمارستانها، تعدادی به مراکز فوریتهای پزشکی و تعدادی به هلال احمر داده خواهد شد.

وضعیت تملیکی بیش از 80 درصدمراکز بهداشتی در سطح دانشگاه

دکتر ولی زاد بیان داشت:در خصوص وضعیت تمام ساختمان ها و اینکه ملکی یا اجاره ای هستند خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه جزو دانشگاه هایی است که  به استثنای پایگاه های سلامت  بالای 80درصد ملکی است ولی بعضی ها استیجاری هستند جزو برنامه های دانشگاه است که بعد از تأمین زمین و اعتبار آنها هم به ملکی تبدیل می شوند.

دکتر ولی زاد ریاست دانشگاه علوم پزشکی استان خاطرنشان کرد:  95درصد خانه های بهداشت در سطح دانشگاه ملکی هستند در سطح مهاباد 92درصد ملکی است و 8درصد استیجاری ، مراکز خدمات جامع سلامت روستایی در سطح دانشگاه 92درصد ملکی است و در مهاباد 90درصد ملکی است و 10درصد استیجاری یا مراکز خدمات جامع سلامت شهری در سطح استان 82درصد ملکی است و در سطح شهر مهاباد 80درصد استیجاری در مراکز شهری روستایی دانشگاه 96درصد ملکی است و مهاباد 100درصد ملکی است برای پایگاه های سلامت که کمبود هست در سطح دانشگاه 49درصد ملکی است و در شهرستان مهاباد 46درصد ملکی است.

وی اظهار داشت:برنامه ای که برای تبدیل وضعیت استیجاری به ملکی در دانشگاه در دست اجراست انشاالله 56 پایگاه سلامت بزودی ملکی می شود که سهم مهاباد نیز از این تعداد 2پایگاه سلامت است 11 پایگاه سلامت را پیمان سپاری کردیم که یکی از آنها مربوط به مهاباد می باشد و در مجموع سه پایگاه سلامت سهم شهرستان مهاباد از این تعداد ذکر شده بود.

وی افزود:  در کل استان برای 49پایگاه زمین تامین نشده که در صورت تهیه زمین برای این تعداد پایگاه ظرف امسال یا سال آینده این تعداد باقی مانده نیز ملکی می شوند ساخت 100خانه بهداشت که یا استیجاری هستند یا تخریبی را در کل استان در دستور کار داریم که با عقد تفاهم نامه میان استانداردی استان آذربایجان غربی با وزارت بهداشت به صورت هر کدام 50درصد انشاالله شاهد احداث خانه های بهداشت خواهیم بود.

 


١٥:٤٠ - 1402/03/13    /    شماره : ٥٣٥٦٩    /    تعداد نمایش : ٤٣



خروج